PostHeaderIcon Marha, vadasan

IMAG0851A vadast sokan, sokféleképpen készítik.  Én most megosztom Veletek a gyorsan elkészíthető ” kismama-verziót”. 🙂

Mi kell hozzá?

  • 60 dkg szép sovány marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • mustár
  • bors
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 4 db babérlevél
  • 8 db borókabogyó
  • 4 evőkanál tejföl

Így készítjük:

A marhahúst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket mustárral jól megkenjük,majd minimális olajon mindkét oldalról elősütjük.

A visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, késlappal kilapított borókabogyóval, beledobjuk a fokhagymát és visszahelyezzük a hússzeleteket. Felöntjük vízzel és fedő alatt készre pároljuk.

Ha már a hús is puha, omlós, akkor kiszedjük, kihalásszuk a babérleveleket,majd minden mást ami a fazékban maradt egy botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a tejfölt, ha kell akkor még teszünk bele mustárt, visszatesszük a hússzeleteket, és még egyszer összeforraljuk.

Én most az egyszerűség kedvéért tésztát főztem hozzá, de tálalhatjuk zsemlegombóccal vagy knédlivel is.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2018. október
h k s c p s v
« aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031