PostHeaderIcon Levendulás fűszersó

Az első csodafűszer, amit az idei levendulatermésből készítettem, a levendulás fűszersó.

A frissen szedett levendula virágait lemorzsoltam a száráról (a szárát sem dobom ki, megszárítva elteszem későbbi felhasználásra).

Körülbelül 1 evőkanálnyi levendulavirágra lesz szükségünk, továbbá ugyanennyi összevágott friss rozmaringlevélre és majdnem ugyanennyi rózsaborsra. Valamint sóra. Ezeket egy tálban alaposan elkeverem egymással majd egy befőttesüvegbe kanalazva fel is kerülhet a konyhapolcra. Fehér húsok fűszerezésére kiváló, de zöldségre, natúr grillsajtra, tofura is fogom tenni, gyakorlatilag bármire, amiben a levendula-rozmaring harmonikus párosára van szükség 😊 Amúgy jól is néz ki 😁

.

És íme egy kis videó a szüret előtti levenduláimról. Nagyon nehezen szántam rá magam, hogy megzavarjam ezt a kis repdeső, döngicsélő élővilágot.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2020. október
h k s c p s v
« Júl    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031