Archívum

PostHeaderIcon Töltött bacon

IMAG0684

Ma ezt a feltétet készítettem a spenótfőzelékhez. A gyermekeim körében osztatlan sikert aratott, a férjem majd csak este teszteli. Reméljük a legjobbakat! 🙂

 

Mi kell hozzá?

 

  • 60 dkg darált hús (nekem most pulyka volt itthon)
  • 2 db zsemle
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • mokkáskanálnyi pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi szárított petrezselyem
  • 1 teáskanálnyi szárított lestyán
  • 1 db tojás
  • 1 csomag szeletelt bacon

 

Így készül:

 

A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megsózva megdinszteljük.

 

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarva a darált húshoz adjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fűszereket, belereszeljük a fokhagymát is és a tojással alaposan összedolgozzuk.

 

A húspépből kicsi rudakat formázunk, melyeket egyenként egy-egy szelet baconbe tekerünk, és tepsire téve 250 Cfokon, alul/felül sütés mellett 20 perc alatt megsütjük.

IMAG0677Jó étvágyat hozzá!

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930