Archívum

PostHeaderIcon Rozmaringos burgonyaleves zellerchipsszel

 

burglev

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 kiskanálnyi szárított, aprított rozmaring
  • bors
  • 1 db zöldségleves kocka
  • kis darabka zeller + 1 egész zellergumó a chipshez
  • 1 evőkanálnyi aprított zöldpetrezselyem
  • 2 evőkanálnyi tejföl

A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a meghámozott, felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, babérlevéllel, hozzáadjuk a leveskockát, az apróra vágott zellert és a zöldpetrezselymet, mindezt puhára főzzük. 1 merőkanálnyi forró levessel kikeverjük a tejfölt, a többi leveshez öntjük és készre főzzük. A zellerchipshez a zellert meghámozzuk, gyufaszál vékonyságú hasábokra vágjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930