Archívum

Archívum: február 20th, 2017

PostHeaderIcon Rántott csirkemell, petrezselymes krumpli+ubisali… a mindenkori favorit :) :)

…valahogy így alakult… bármit felkínálhatok a családnak, ha a lehetséges menük közt ott van a fenti opció… egyszerűen nincs több kérdésem 🙂 Tudom a választ 😉 …. ha pedig nincs ilyen: választanak valamit a lehetőségek közül, majd – általában Kristóf fiam – gyorsan megkérdezi ” és lehetne még egy kis rántott hús is?” 🙂 Úgyhogy EZ MINDIG VAN! 🙂

Nem bonyolult, ellenben nagyon egyszerű. Én ötünknek 4 db csirkemell filét szoktam venni, minden pipimellet 4 felé vágok. A csont felőli “fecnit” ki szoktam vágni, ez jó lesz később egy raguleveshez vagy wokhoz. Tehát van 4×4 szép szeletünk. Kicsit ki szoktam klopfolni, csak nagyon “gyöngéden”, nem cipőtalpakat szeretnék sütni 🙂 Sóval és kis borssal fűszerezem, majd jöhet a klasszikus panírozás: liszt (rétesliszt vagy kukoricaliszt – extra íz!) tojás, zsemlemorzsa. A zsemlemorzsából a rusztikus morzsát kedvelem, gyakran egy kis szezámmaggal is meg szoktam bolondítani, ugyancsak az extra íz érdekében. És kisütöm olajban… na jó, ha nagyon finom rántott húst akarok készíteni, akkor sertészsírban 🙂

A petrezselymes krumplihoz újkrumplit veszek, és sok-sok -sok petrezselymet. A karikákra vágott krumplit szigorúan vajon párolom meg, minimális vízzel, menet közben sózóm. Majd a megpuhult krumplikarikákra szórom az apróra vágott petrezselymet és óvatosan elkeverem, hogy ne törjön a krumpli apró darabokra. Gáz elzár. Fedő rátesz… és így is marad tálalásig, ennyi idő pont elég lesz a nyers petrezselyemnek, hogy kissé megpuhuljon, de az üde íze is megmaradjon.

Ubisali… erről nem nagyon van mit mondanom: ahány ház, annyi féle uborkasaláta. Nálam a klasszikus: kígyóuborka, 1 gerezd fokhagyma, 1 db paprika vékonyra szeletelve, salátalével leöntve (víz, ecet, cukor, só ízlés szerint) Tálaláskor még kevés tejföl és fűszerpaprika a tetejére a családtagok igényei szerint.

… Igen, azt hiszem tényleg jó az ellátás 🙂

Jó étvágyat kívánok!

2017. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728