Archívum

Archívum: január 6th, 2016

PostHeaderIcon Tejszínes hagymaleves sült hagymával, krutonnal

20151230_175811

Mi kell hozzá?

  • 4 nagy fej hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • 1 evőkanálnyi mustár

A krutonhoz:

  • 2 db zsemle
  • olívaolaj
  • reszelt sajt

A sült hagymakarikákhoz:

  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • olaj a sütéshez

Így készül:

A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk és fedő alatt, kevés olajon puhára pároljuk, majd a fedőt levéve picit meg is pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát és sóval, borssal, mustárral ízesítjük. Jól összeforraljuk, majd egy botmixerrel teljesen homogén állagúra mixeljük, ekkor hígíthatjuk még vízzel, majd a tejszínnel készre forraljuk.

A krutonhoz a zsemléket felszeleteljük, tepsibe fektetjük, olívaolajjal meglocsoljuk és kissé megpirítjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd a sütőbe visszatéve pár perc alatt készre sütjük.

A sült hagymához a hagymákat felkarikázzuk, a karikákat szétszedjük, lisztben átforgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat kívánok!

2016. január
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031