Archívum: december 30th, 2015
Igazi habos kakaó a délutáni séta után :)
Az elmúlt napok ködös, borongós időjárása rendesen bekényszerített minket a lakásba, de tegnap végre újra láthattuk a drága Napot!
Ma pedig sétáltunk egyet a lányokkal, meglátogattuk a lovacskákat is. Persze jól átfagyva értünk haza, de ez a finom, selymes kakaó már-már csodákat tett velünk…
Mi kell hozzá?
- 1 liter tej
- 3 evőkanálnyi igazi kakaópor
- 3 db tojás sárgája
- 4 evőkanálnyi cukor (nyírfacukor)
- 2 dl tejszín
- 5 kis kockányi igazi csoki
- lazán felvert tejszínhab a tetejére
Így készül:
Egy tejforralóban felmelegítünk 2 dl tejet, ebben csomómentesen elkeverjük a kakaóport és a cukrot. Egy másik edényben jól elkeverjük a tojássárgájákat a tejszínnel, majd a kakaós tejhez öntjük. Összeforraljuk, majd hozzáöntjük a többi tejet is és jól felforrósítjuk, ekkor én már nem szoktam újra forralni. A kakaót bögrékbe töltjük és mindegyikbe beledobunk egy kis kocka igazi, magas kakaótartalmú csokoládét, a tetejére lazán felvert tejszínhabot kanalazunk. Mmmm… mennyei!
Rozmaringos burgonyaleves zellerchipsszel
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 nagy fej hagyma
- 2 db babérlevél
- 1 kiskanálnyi szárított, aprított rozmaring
- só
- bors
- 1 db zöldségleves kocka
- kis darabka zeller + 1 egész zellergumó a chipshez
- 1 evőkanálnyi aprított zöldpetrezselyem
- 2 evőkanálnyi tejföl
A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a meghámozott, felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, babérlevéllel, hozzáadjuk a leveskockát, az apróra vágott zellert és a zöldpetrezselymet, mindezt puhára főzzük. 1 merőkanálnyi forró levessel kikeverjük a tejfölt, a többi leveshez öntjük és készre főzzük. A zellerchipshez a zellert meghámozzuk, gyufaszál vékonyságú hasábokra vágjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!