Archívum

Archívum: november 19th, 2013

PostHeaderIcon Csokis töltött fánk

pizap.com10.065578455571085211383839637734

Fincsi meleg fánk, benne édes csokoládé..nymm..

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (világos tönkölyliszt)
  • 2 dkg élesztő
  • csipetnyi só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanálnyi rum (én ehelyett édes, amerikai whiskey-t használok)
  • 10 dkg vaj
  • 250 ml tej
  • reszelt citromhéj
  • 2 tábla kiváló minőségű csokoládé, kockákra törve
  • olaj a sütéshez

Így készül:

A lisztet, cukrot, sót elkeverjük, a közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük a tejjel kikevert élesztőt, tojássárgájákat, rumot, citromhéjat. Az olvasztott vajjal az egészet alaposan összedolgozzuk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Lisztes deszkára borítva fél cm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk. A tészta egyik felére megfelelő távolságokra egymástól, elhelyezzük a csokoládékockákat, majd óvatosan, ügyesen ráborítjuk a tészta másik felét. Fánkszaggatóval úgy szaggatjuk ki, hogy minden fánk közepére csokikocka kerüljön. A kiszaggatott fánkokat még 10 percig pihentetjük, majd nem túl forró olajban a szokott módon kisütjük.

Langyosan kell fogyasztani, mert hidegen a csoki visszadermed benne (de olyan finom, hogy erre úgysem lesz idő) 🙂

pizap.com10.012689808849245311383839293828

PostHeaderIcon “Nem lehet abbahagyni” csirke

IMAG3570

Frank Júlia kiváló receptje, csirkemellből elkészítve. Egyszerű és finom fogás, tényleg nem lehet abbahagyni. 🙂

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanálnyi liszt
  • 4 evőkanálnyi olaj
  • 1 púpozott teáskanálnyi fűszerpaprika
  • 1 teáskanálnyi só
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanálnyi majoranna
  • 1 mokkáskanálnyi bors
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény

Így készül:

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a reszelt fokhagymával, a hússzeletek mindkét oldalát megmártjuk benne, majd kivajazott tepsire egymás mellé rendezzük. Ha maradt meg fűszeres lisztünk, azt egyenletesen a húsok tetejére szórhatjuk. Az egészet megszórjuk a felkarikázott hagymával, majd beborítjuk a reszelt sajttal. Végül lelocsoljuk a tejföl és az olaj keverékével. Alufóliával lefedve, kb. 50 perc alatt puhára sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét hagyjuk megpirulni. Én köretként zöldséges rizst és párolt lila káposztát készítettem mellé, de egy szimpla salátával is megállja a helyét.

IMAG3566

Jó étvágyat kívánok!

PostHeaderIcon Tarka-barka sütemény

pizap.com10.76232552947476511383840142578

Nálunk ez a végtelenül egyszerű sütemény vezeti a népszerűségi toplistát. Persze  olyan finomra sütni senki sem tudja mint a nagymama, de azért az enyémnek se marad sok ideje a tálcán ücsörögni!

Mi kell hozzá?

  • 3 db tojás
  • 20 dkg porcukor (én porított nyírfacukorral készítem)
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanálnyi lekvár + ízlés szerint a töltelékbe
  • 1 dl tej
  • 30 dkg liszt (fehér tönkölyliszt)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor, de ez el is maradhat
  • reszelt citromhéj
  • 2 evőkanálnyi kakaópor

Így készül:

A porcukrot a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a lekvárt, a tejet, a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Mindezt alaposan kikeverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és hézagosan belekanalazzuk a massza felét, a másik felében pedig jól elkeverjük a kakaóport, majd azt is a tepsibe kanalazzuk, az üresen hagyott helyekre. 200 C fokos sütőben lassan megsütjük. Kihűlt állapotában a tésztát két lapra vágjuk  és lekvárral megtöltjük, tetejét porcukorral meghinthetjük, de nem szükséges, így is elég édes.

Jó étvágyat kívánok!

 

2013. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930