Archívum

Archívum: augusztus 3rd, 2013

PostHeaderIcon Pirított máj, főtt krumplival

pizap.com13755496318752

Tekintettel a bőséges paprika és paradicsomtermésre, ma lecsósan készítettem el a pirított májat.

Mi kell hozzá?

  • 1 kg csirkemáj
  • 3 nagy fej hagyma
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • bors
  • fűszerpaprika

Egy serpenyőben kevés sertészsíron az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd rádobjuk a paprikát. Kicsit együtt pirítjuk, majd jöhet a négybe vágott máj és a paradicsom. Lefedve pár perc alatt készre pirítjuk. Utoljára sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés fűszerpaprikával, de már nem főzzük tovább, hanem lefedve hagyjuk állni néhány percig tálalás előtt.

Főtt krumplival, kovászos uborkával remek ebéd vagy vacsora. Jól csúszik rá a fehérbor! 🙂

Egészségetekre!

2013. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031