Archívum: április 11th, 2013
Virslis lecsó tarhonyával – menza után szabadon
Ugye emlékeztek rá? Rendszeresen találkozhattunk vele suli után a menzán. Olyan keddi kaja…valahogy én is mindig kedden készítem 🙂 házi lecsóval, jó minőségű virslivel és tarhonyával igazán finom.
Mi kell hozzá?
- olaj
- 4 nagy hagyma
- 1 nagy üveg lecsó
- 4 pár frankfurti virsli
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- köretnek tarhonya
A hagymákat hosszúkásra vágjuk és az olajon kevés só hozzáadásával megdinszteljük. Hozzá önjük a lecsót és elkeverjük benne a sűrített paradicsomot. Kis vizet önthetünk alá. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott virslit és az egészet készre főzzük. Tulajdonképpen kész is. Ha jó minőségű lecsót használunk, akkor még sózni sem kell. Tarhonyával az igazi. Jó étvágyat kívánok!
A világ legegyszerűbb levese – tojásleves
Az ünnepek nagy falatozásai után jól esik ez a gyomorkímélő tojásleves 🙂 Veronika lányom egyik kedvence. Még óvodás korában egy alkalommal amikor étterembe mentünk, csak az ő kedvéért készítettek tojáslevest. Gondolom, Ti sem gyakran találkoztok vele az étlapok kínálatai között – de az én kislányom kijelentette, hogy ha nincs tojásleves, akkor inkább majd otthon ebédel – természetesen elkészítették neki, el is fogyott, az utolsó cseppig. 🙂
Az én tojáslevesem sok tojással, tönkölyliszttel készül és kissé savanykás.
Mi kell hozzá?
- 0,5 dl olaj
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- kiskanálnyi fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 1 evőkanálnyi őrölt kömény
- 4 db tojás
- kb. 2,5 – 3 liter víz
- 1 evőkanálnyi ecet
Az olajon a lisztet lepirítjuk, majd a tűzről levéve elkeverjük a fűszerpaprikával és felöntjük a vízzel. Sóval, őrölt köménnyel ízesítjük és összefőzzük. A tojásokat egy edényben felverjük, majd a forrásban lévő levesbe csorgatjuk. A savanyúságát ecettel állítjuk be.
Igazán egyszerű és nagyon tápláló. Jó étvágyat kívánok!