Archívum

Archívum: február 26th, 2013

PostHeaderIcon Sárgarépás szendvicskrém

IMAG0148Egy kis mágia a konyhában 🙂 avagy, hogyan varázsoljuk be szinte észrevétlenül a vitamindús, friss sárgarépát gyermekeink reggelijébe ( vagy vacsorájába, tízórai, uzsi – egy szelet pirítóssal bármikor jöhet)

Amire szükségünk lesz:

  • 1 db szép, nagy sárgarépa
  • egy darabka kemény, félkemény sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 evőkanál majonéz

Így készítjük:

Fogjuk a sajtreszelőt és jól lereszeljük rajta a sárgarépát. Azután a sajtot és a fokhagymát. Végül a majonézzel az egészet krémesre keverjük. Kész. Már kenhetjük is az időközben elkészült pirítósra.  Elkészítési ideje kb. 5 perc, a fogyasztását viszont nem lehet abbahagyni. 🙂

Jó étvágyat!

 

 

PostHeaderIcon Márványsajtos bacon-pite

IMAG0212Egy nagyon finom vacsora. Már csak egy kis friss saláta kell mellé.

Amire szükség lesz:

Tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 35 dkg liszt ( 5 dkg teljes kiőrlésű, 30 dkg fehér tönkölyliszt)
  • 2 db tojássárgája
  • csipetnyi só
  • késhegynyi sütőpor

Töltelékhez:

  • 2 db burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg márványsajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg trappista vagy más kemény sajt
  • tojásfehérje a lekenéshez

formához vaj, zsemlemorzsa

Így készítjük:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük, felkarikázzuk. A bacont felkockázzuk, ropogósra sütjük, a hagymát vékonyra karikázzuk.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha nem áll össze, 1 evőkanál vízzel segíthetünk rajta.
A pitesütő formát kivajazzuk, zsemlemorzsával meghintjük.
A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, és a formába igazítjuk. A széleit levágjuk, ezekből a leeső darabokból lesz majd a tetején a díszítés.
A tésztát vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd az alját beborítjuk a burgonyakarikákkal. Erre jönnek a hagymakarikák, majd a pirított bacon.
A márványsajtot lereszeljük vagy villával összetörjük, és összekeverjük a tejföllel, majd rásimitjuk a baconra.
Tetejére kemény sajtot reszelünk, lehet füstölt is.
A maradék tésztával díszítjük a pite tetejét, majd lekenjük tojásfehérjével, hogy a díszítés szép fényes legyen.
Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük, ez nálam 15-20 perc. 200 C fokon.

Nagyon finom, próbáljátok ki!

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728