Archívum: február 25th, 2013
Amerikai palacsinta
Nem tudom eldönteni, hogy a Nutellát veszem-e a palacsintához, vagy a palacsintát készítem a Nutellához. 🙂 Nálunk mindenképpen elválaszthatatlanok egymástól.
Ami kell hozzá:
- 2 db tojás
- 1 teáskanál nyírfacukor
- csipetnyi só
- 3 dl tej
- 25 dkg fehér tönkölyliszt
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1 csomag sütőpor
Így készítjük:
A tojásokat a cukorral, sóval, vajjal habosra keverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű, de vastagon folyó tésztát kell kapnunk, ennek érdekében elképzelhető, hogy kell még hozzá némi tej – sok múlik a liszt minőségén.
Fél óra pihenés után hozzá is foghatunk a palacsintasütéshez.
Szemben a hagyományos palacsintával, ezt száraz, nem túl forróra hevített serpenyőben sütjük, a tésztát akkor fordítjuk meg, amikor már buborékos a teteje.
Nutellával vagy lekvárral is nagyon finom, de kipróbálhatjátok a tradicionális juharszirupos verziót is. Nem fogtok csalódni!
Ja, és mindig dupla adaggal készítem 🙂
Töltött csirkecomb, krumplipürével
Mi kell hozzá?
- 4 db csirkecomb
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db csirkemáj
- 2 db zsemle
- só
- bors
- fűszerpaprika
- petrezselyem
- 1 db tojás
Így készül:
A töltelékhez a hagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, rátesszük az apró kockákra vágott csirkemájat és készre pirítjuk. Miután levettük a tűzhelyről, sóval, borssal, fűszerpaprikával, vágott petrezselyemmel ízesítjük és ráreszeljük a fokhagymát.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. Hozzáadjuk a pirított csirkemájat és a tojást, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
A megmosott csirkecombokat egészben hagyjuk és a tölteléket ügyesen a bőre alá töltjük.
220 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Krumplipürével, vagy friss salátával nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!